Gå til hovedinnhold

Sist redigert 08.01.24

Personvernerklæring

Ved å få tilgang til eller bruke tjenestene våre, samtykker du i vilkårene i denne personvernerklæringen.

Personvernerklæringen beskriver hvordan vi samler inn, bruker, deler og beskytter personlig informasjon når du bruker nettstedet vårt og tjenestene våre.

Informasjon vi samler inn

1.1 Personlig informasjon


Vi samler inn personlig informasjon som du gir til oss, inkludert, men ikke begrenset til:
  • Kontaktinformasjon (navn, e-postadresse, telefonnummer)
  • Fakturerings- og leveringsadresse
  • Betalingsinformasjon
  • Ordrehistorikk
  • Kundestøtteinteraksjoner


1.2 Automatisk Innhentet Informasjon


Vi kan også automatisk samle inn informasjon om bruken din av nettstedet vårt, inkludert:
  • Enhetsinformasjon
  • Nettleserhistorikk
  • Informasjon om informasjonskapsler og lignende teknologier

Hvordan vi bruker informasjonen din

Vi bruker din personlige informasjon til følgende formål:
  • Behandling og oppfyllelse av bestillinger
  • Tilby kundestøtte
  • Forbedre og tilpasse tjenestene våre
  • Sende oppdateringer om bestillinger og markedsføringskommunikasjon
  • Analysering av nettstedsbruk og trender
  • Sende invitasjoner til service og produktanmeldelse

Utlevering av opplysninger til tredjeparter

Vi vil ikke dele, selge, overføre eller på annen måte utlevere personopplysninger til andre, med mindre vi er rettslig forpliktet til det. For å kunne oppfylle våre forpliktelser etter avtalen utleveres nødvendige opplysninger til våre samarbeidspartnere. Nødvendig informasjon deles kun med selskaper om dette er nødvendig.


AVA of Norway benytter seg også av tjenester levert av 3. Part til ulike tjenester. Her er en oversikt over underleverandører hvor informasjonen nevnt tidligere kan lagres:
  • Zendesk for kundestøtte
  • Crystallize for hosting av nettbutikken
  • Rambase for ERP og ordreflytstyring
  • Typeform for spesifikke interaksjoner (feilsøking og garanti registrering)
  • Vipps, klarna, paypal og stripe for betalingsløsninger
  • Google Analytics benyttes for analyse av trafikk. IP-adresser  lagres ikke, men besøks mønster lagres slik at vi kan se hvilke deler av nettsiden som mottar trafikk.
  • Trustpilot brukes til å sende, motta og behandle invitasjoner til service og produktanmeldelser på vegne av AVA of Norway. Trustpilot er en databehandler for disse formålene. AVA of Norway er behandlingsansvarlig for disse formålene.

Disse tjenesteleverandørene er kontraktsmessig forpliktet til å beskytte informasjonen din og bare bruke den til angitte formål.


For å sikre vellykket levering av dine kjøp, deler vi nødvendige personopplysninger med våre pålitelige fraktpartnere. Dette inkluderer ditt navn, leveringsadresse og kontaktdetaljer, som kun deles i den hensikt å fullføre din bestilling og sikre at den kommer trygt og punktlig frem. Våre fraktpartnere er pålagt å håndtere denne informasjonen strengt i samsvar med personvernlover og har kun tillatelse til å bruke den til formålet med å levere dine bestillinger. Vi velger disse partnerne nøye og sikrer at de overholder høye standarder for databeskyttelse og personvern, både innenlands og i eventuelle relevante land der dine kjøp blir sendt.

Grunnlaget for vår behandling av data

Opplysninger om navn, adresse, telefon, e-postadresse og innkjøpte varer brukes til å oppfylle kjøpsavtalen. Grunnlaget for denne behandlingen er artikkel 6 (b) i personvernforordningen. Der du har samtykket, vil informasjonen også bli brukt til å gi deg informasjon, tilbud og tjenester i forbindelse med ditt kjøp via e-post, telefon og SMS. Grunnlaget for denne behandlingen er personvernforordningen art 6 (a). Du kan når som helst nekte å motta slik informasjon fra oss.

Hvordan vil vi bruke dataene dine?

AVA of Norway samler inn dataene dine slik at vi kan:
  • Behandle bestillingen din og administrer kontoen din.
  • Send deg en e-post med spesialtilbud på andre produkter og tjenester vi tror du vil like. Markedsførings-e-poster vil bare bli sendt ut hvis du har gitt oss samtykke.

Hvordan lagrer vi dataene dine?

AVA of Norway lagrer kundedata sikkert på servere i EU via et delt hostingmiljø. AVA of Norway respekterer EU-lover knyttet til forsvarlig håndtering av data som overføres andre steder.

Markedsføring

AVA of Norway vil gjerne sende deg informasjon om våre produkter og tjenester som vi tror du kan like. Hvis du har sagt ja til å motta markedsføring, kan du klikke på avmelding i de mottatte e-postene, eller kontakte oss via kontaktskjema.


Vi vil ikke sende deg e-post uten å be om samtykke.

Hva er dine databeskyttelsesrettigheter?

Vi behandler dine personopplysninger i henhold til personopplysningsloven, og gjeldende forskrifter. Det gjøres oppmerksom på at du kan kreve innsyn i, og flytting av egne personopplysninger, samt kreve retting eller sletting av opplysninger. Det kan klages til Datatilsynet på behandling i strid med reglene.


Hver bruker på nettstedet vårt har rett til følgende:

Rett til innsyn – Du har rett til å be AVA of Norway om kopier av dine personopplysninger.


Rett til resertifisering – Du har rett til å be AVA of Norway korrigere all informasjon du mener er unøyaktig. Du har også rett til å be AVA of Norway om å fylle ut informasjon du mener er feil.


Retten til sletting – Du har rett til å be AVA of Norway sletter dine personopplysninger, under visse betingelser.


Retten til å begrense behandlingen – Du har rett til å be AVA of Norway begrense behandlingen av dine personopplysninger, under visse betingelser.


Rett til å protestere mot behandling – Du har rett til å motsette deg AVA of Norways behandling av dine personopplysninger, under visse betingelser.


Rett til dataportabilitet – Du har rett til å be AVA of Norway overføre dataene som vi har samlet inn til en annen organisasjon, eller direkte til deg, under visse betingelser.


Hvis du sender en forespørsel, har vi en måned på oss til å svare deg. Hvis du ønsker å utøve noen av disse rettighetene, vennligst kontakt vårt kundesenter

Hva er informasjonskapsler / Cookies?

Informasjonskapsler er tekstfiler som plasseres på datamaskinen din for å samle standard Internett-logg informasjon og informasjon om besøkendes adferd. Når du besøker nettsidene våre, kan vi samle inn informasjon fra deg automatisk gjennom informasjonskapsler eller lignende teknologi.


For mer informasjon, besøk www.allaboutcookies.org.

Hvilke typer informasjonskapsler bruker vi?

Her hos AVA of Norway bruker vi forskjellige typer informasjonskapsler, nettstedet vårt bruker:


Nødvendig – Informasjonskapsler er avgjørende for at nettstedet skal fungere skikkelig. Disse informasjonskapslene sikrer grunnleggende funksjoner og sikkerhetsfunksjoner på nettstedet, anonymt.


Funksjonell – Informasjonskapsler hjelper til med å utføre visse funksjoner som å dele innholdet på nettstedet på sosiale medieplattformer, samle tilbakemeldinger og andre tredjepartsfunksjoner.


Ytelse – Informasjonskapsler brukes til å forstå og analysere nøkkelytelsesindeksene til nettstedet, noe som bidrar til å levere en bedre brukeropplevelse for de besøkende.


Analytisk – Informasjonskapsler brukes til å forstå hvordan besøkende samhandler med nettstedet. Disse informasjonskapslene bidrar til å gi informasjon om beregninger av antall besøkende, fluktfrekvens, trafikkkilde osv.


Markedsføring – Informasjonskapsler brukes for å gi besøkende relevante markedsføringskampanjer. Disse informasjonskapslene sporer besøkende på tvers av nettsteder og samler inn informasjon for å gi relevant markedsføring.


Annet – Ukategoriserte informasjonskapsler er de som blir analysert og som ikke er klassifisert i en kategori ennå.

Hva bruker vi informasjonskapsler til:

Google Tag Manager

Google Tag Manager håndterer sporingskoder og refererer til sporingsoppsett og tracking til tredjepartsløsninger som Universal Analytics (Google Analytics), og brukes til optimalisering av nettsiden, og markedsføringstjenester. Alt av sporingskoder kjøres og håndteres via Google Tag Manager.


Google Analytics

Dette analyseverktøyet brukes for å studere trafikk, bruksmønstre, og trender på våre nettsider. Dataene som samles inn brukes for å optimalisere brukeropplevelsen, og tilpasse innholdet på nettsiden. I henhold til Googles retningslinjer for bruk av Google Analytics samles det ikke inn personlig informasjon om deg som bruker. Dataene som samles inn lagres på Googles tjenere. Vi lagrer data som bevegelser på nettsiden og visse handlinger (f.eks. om du benytter et skjema). Alle opplysninger er underlagt Googles retningslinjer for personvern.


Meta Pixel

Meta Pixel benyttes for å styre og måle effekt av annonsering i sosiale medier. Ved å spore handlingene brukeren utfører på nettstedet er vi i stand til å forbedre annonsekampanjer, lage smarte målgrupper, og drive remarketing. Meta Pixel benyttes for Facebook, nstagram, Messenger, og bruk av Meta Pixel dekker derfor også disse kanalene. Disse medienes analyseverktøy gir oss tilgang til statistikk der vi blant annet får vite hvilke sider som er besøkt som følge av en annonsekampanje, og hvilke handlinger som er utført (bestilling/kontaktskjema). Denne informasjonen er anonymisert.

Sletting av personopplysninger

Når du handler hos AVA of Norway trenger vi vare, navn, adresse og e-post. Dette er nødvendig for å kunne sende din bestilling til riktig leveringsadresse, og kontakte deg hvis det skulle være behov. Vi er pålagt å oppbevare informasjonen i forbindelse med regnskapsføring, avgiftshåndtering, og eventuell garanti-/returhåndtering. Denne historikken slettes ikke. Vi oppbevarer av sikkerhetshensyn også IP-adressen som er benyttet for å registrere bestillingen.


Om du registrerer garanti på ditt produkt, eller tar kontakt med kundeservice vil samtalen og gitt informasjon lagres i våre CRM-systemer slik at vi enklere kan hjelpe deg. om det skulle være noe ved en senere anledning.

Personvernregler for andre nettsteder

Denne siden inneholder lenker til andre nettsteder. Vår personvernerklæring gjelder kun for nettstedet vårt, så hvis du klikker på en lenke til et annet nettsted, bør du lese personvernreglene deres.

Endringer i vår personvernerklæring

AVA of Norway holder vår personvernpolicy under regelmessig gjennomgang og legger ut eventuelle oppdateringer på denne nettsiden.

Hvordan kontakte oss

Ta kontakt med vårt kundesenter dersom du har spørsmål om vår behandling av dine personopplysninger eller hvis du ønsker å benytte deg av dine rettigheter.

Kontaktinformasjon

Henvendelser om hvilke opplysninger som er registrert, retting og sletting kan sendes til følgende adresse:


AVA of Norway AS
Storebotn 67
5309 Kleppestø
Supportskjema
Organisasjonsnummer: 815 105 222


Du kan også kontakte oss via supportskjema for tilgang til, endring eller sletting av din informasjon.