Alt om garanti og reklamasjon

Her finner du alt du trenger å vite om vår garantiordning og reklamasjonssløsninger
AVA Tidslinje Norsk

Vi anbefaler at du går direkte på vår nettside dersom du opplever utfordringer. Det er ikke nødvendig å ta kontakt med butikken der du kjøpte den, med mindre det gjelder transportskade eller retur.

Gjennomgå feilsøking så vil du få støtte til å finne en god løsning.

Husk at vi også har noen verksted rundt omkring i landet, og flere kommer til, se egen liste. Kanskje det er et i ditt nærområde?

Vedrørende maskiner, det er verksted som avgjør om det er en garanti/reklamasjonssak eller ei, dette er ikke noe butikken eller kundeservice kan ta stilling til.

Reklamasjonsretten ihht. til Forbrukerkjøpsloven gir deg som kunde rett til å klage på mangel ved en vare, innen en gitt tidsfrist. Dette er i utgangspunktet to år, men dersom man kan forvente at produktet skal vare vesentlig lenger enn to år, kan man klage i inntil fem år. Høytrykksspylere faller innunder denne kategorien.

Garanti gir deg som kunde utvidede rettigheter som ikke faller innunder reklamasjonsrett. AVA har lansert 10 og 20 års garanti, det er da viktig å huske på å registrere spyler innen 6 mnd. fra kjøpsdato, samt å følge service programmet vårt. Les alt om vilkår her.

Ønsker du å reparere selv?

Garantisak/reklamasjonssak? For å spare din tid, samt miljø, kan vi også sende deg delene du trenger, se mer info ved å gjennomgå feilsøking.

Hva som ikke dekkes:

Pumpens slitedeler inngår i servicesett, og dekkes ikke. I tillegg ansees slange, pistol og dyser som tilbehør som slites og brukes opp underveis. Dersom dysen er moden for utskiftning, får du altså ikke den dekket. Du har uansett 5 års klagerett på produksjonsfeil på tilbehør i henhold til forbrukerkjøpsloven.

Reparasjonstid

Våre autoriserte servicepartnere har normalt sett en reparasjonstid på 2 arbeidsdager, fra produktet har ankommet verksted.

Dette forutsetter at tilstrekkelig informasjon medfølger:

Hva kreves det av meg som kunde å sende inn på reparasjon?

Gjennomgått feilsøkingsskjema, og ferdig utfylt reklamasjonsskjema samt dokumentasjon på kjøp (ok å sende på mail om alle kommer i Zendesk?) skal medfølge. Dersom dette er mangelfullt, bortfaller reklamasjonsrett, og verksted kan fakturere ihht. prisliste for reparasjon.

Reklamasjonsskjema må minimum inneholde:

  • - Navn, adresse, telefonnummer
  • - Årsak til innsendelse

Bortfall av garanti

Våre spylere er beregnet for forbrukere, og dersom de kjøpes av en bedrift, eller benyttes i næringsvirksomhet, bortfaller garanti.

Vi har utvidet vår garantiordning til 10 og 20 år. Dette fordi vi er opptatt av miljø, gjenbruk, spylere skal vare lenger. Dette betinger at du blant annet følger vårt serviceprogram.

  1. registrer innen 6 mnd
  2. Service minimum hvert 5 år.

Les alle vilkår her.

Feil bruk av spylere, samt frost fører til at garanti/reklamasjonsrett bortfaller.

Vært uheldig?

Glemt høytrykkspyleren ute i vinter?

Husk at en AVA-spyler er bygget opp slik at det (stort sett) skal være enkelt å reparere selv, i tillegg til at det er rimelig, om uhellet skulle være ute. Se i vår nettbutikk om vi har delene du trenger.

Ønsker du å reklamere på et produkt?

Benytt vårt feilsøkingsskjema, velg løsning, så vil du få bistand utifra valg.

Ofte stilte spørsmål:

Hvorfor må jeg gå gjennom feilsøkingsskjema?

Noen ganger er det helt logisk hvor utfordringen ligger, men for å eliminere eventuelle brukerfeil, strømfeil, og andre lokale utfordringer, og dermed hindre at et feilfritt produkt blir sendt inn, samtidig så sparer vi miljø, din tid og fare for unødig frustrasjon.

Hvor lang tid tar reparasjon?

Normalt sett to arbeidsdager fra ankomst.

Hvordan kan jeg returnere et produkt?

Da må du ta det med butikken du kjøpte produktet i. Om du har kjøpt reservedeler eller lignende direkte fra oss, send oss en mail på support@avaofnorway.com

Jeg har mottatt et transportskadet produkt, hva gjør jeg?


Har produktet ditt blitt skadet under transport må du ta kontakt med bestillingssted. Produkt må inspiseres ved mottak, ta notater, ta bilde. Få meldt fra til sjåfør, dersom mulig. Butikken trenger artikkelnr. og serienr. fra maskinen, så ta gjerne bilde av dette på maskinen.

Hvor kan jeg få sendingslapp?

Gjennomgår du feilsøkingsskjema får du anledning til å hente ut sendingslappen på egen hånd.

Kan det være en frostskade?

Husk at en spyler ikke tåler å stå ute/i en kald garasje/bod når det er minusgrader. Det samme gjelder lett oppvarmede garasjer, det er gjerne kaldere nede på gulvet, i nærheten av porten osv.

Om maskinen fryser, så kan man være heldig at den er fullt fungerende etterpå. Likevel har produktet fått seg en svakhet, som kan vise seg lenge etterpå, og da gjerne når det passer som dårligst, dagen før konfirmasjonen, akkurat den ene fridagen du skulle klargjøre huset for maling, eller når stillaset var innleid og satt opp.

Vi anbefaler derfor at du tar en full service om du vet den har vært utsatt for frost. Det koster rundt 300 kr i deler, pluss frakt, og tar en halvtimes tid i arbeid.

Hva koster det om det ikke er garanti/reklamasjon?

Vi har fastsatte priser på reparasjon:

Feilsøk, reparasjon, pluss frakt t/r 1200,-
Feilsøk, uten reparasjon, pluss frakt 550,-

Kan jeg reparere selv?

Ja, det kan du! AVA-spylere er bygget opp slik at man (stort sett) enkelt og rimelig kan både ta reparasjoner, og service selv, til og med garantisaker kan repareres av deg, uten risiko for deg som kunde. Se våre reparasjonsvideoer her

Samtykke:

Ved å sende inn ditt produkt samtykker du til at din informasjon deles med våre verksted/samarbeidspartnere. Informasjonen vil ikke brukes til annet formål, og lagres ihht. til gjeldende GDPR-regler.

Samtidig samtykker du til at vi kan fakturere deg ihht. prisliste, dersom info er mangelfull, eller det er brukerfeil/selvpåført skade.