Hvorfor skumme?

Når vi snakker om å skumme innen høytrykk, referer vi til å legge et teppe av skum på objektet du skal vaske.
AVA foam cannon used to clean car

Skumlegg overflaten. La såpen gjøre jobben. Vask med bred dyse. Hos AVA of Norway anbefaler vi denne enkle 3-trinns prosessen for å rengjøre alle flater, inkludert bilen og husets ytre overflater som uteplass, husvegger og murvegger.

Spesielt sommerstid vil du se stor effekt av skumvask hvor skummet blir hengende legge på alle flater, og på den måten løser opp insektrester, fugleskitt, veirester, miljønedfall, saltløsninger, skitt og smuss svært effektivt.

Kombinasjonen av kjemikalier, trykkluft og vann er de tre hovedfaktorene som skaper et tykt og jevnt snøskum. Hvordan såpen er konstruert og redskapen som brukes for å blande den med luft og vann, er avgjørende for optimalt resultat. Selv om det finnes forskjellige metoder å påføre skum, er man avhengig av en kjemikalie som inneholder ekstra skummende ingredienser og riktig tilførsel av luft og vann.

Du bør tenke på skumming som en forvaskbehandling eller forberedelse til neste trinn. Selv om vi ofte ser skrytebilder av hvite, “snødekkede” biler, og stadig hører om hvor morsomt det er å vaske bil med skum, har det faktisk en vesentlig effekt. Hele forutsetningen for å vaske med skum er for å oppnå et sikrere, og mer effektivt resultat.

Hva er viktig å passe på?

Pass alltid på at du står i skyggen, og at overflaten er avkjølt. Skummet må ikke tørke på overflaten.

I de fleste tilfeller vil det gi bedre resultat desto lenger du lar skummet henge før du spyler av. Du må imidlertid passe på så skummet ikke tørker på overflaten, da dette kan gi skader i delikate overflater, som kan være vanskelig å skylle av.

Hvordan går jeg fram?

Ved å tilsette luft i såpen, som en skumkanon gjør, får du dermed dette tykke skummet som “klamrer” seg til underlaget. Uansett om det er vertikalt, opp ned eller de horisontale flatene, så henger såpen fast, og får den tiden det trenger til å virke. Du kan tenke på det som å bløte skitne tallerkener og gryter i såpevann, som mykner de fastgrodde matpartiklene og gjør dem så mye enklere og tryggere å fjerne - uten å måtte ty til mer aggressive skrubbemetoder som skader overflaten.

Når skummet har fått sin virketid er det på tide å spyle. Best effekt får du dersom du bruker en høytrykkspyler.


AVS Foam Cannon used to clean boat