FAQ GARANTIE

AVA Warranty English

Om vår unike forbrukergaranti:
20 års Garanti. Er det virkelig mulig?

Ja, det er det så absolutt. I bunn ligger en tankegang om at vi ikke kan fortsette med bruk og kast, slik vi i større og større grad har blitt vant til. EU har fastslått at reparasjon og service på høytrykkspylere til forbrukermarkedet ikke er lønnsomt, og at levetiden er for kort.

AVA endrer dette ved lave delepriser og gjør-det-selv guider, slik at service blir en naturlig del av det å eie en høytrykkspyler, akkurat som det er med en gressklipper eller motorsag.

Dette alene mener vi gir et stort utslag i levetiden, og foruten å kunne bytte slitedeler i pumpen står vi nå igjen med å måtte ha god kontroll på øvrige komponenter. Vi er avhengig av at disse holder høy kvalitet, og der har vi lagt ned mye arbeid over mange år.

Eksempler på dette:


1. Motoren i en AVA Master skal virke i 5.000 timer. EU´s kommende krav fra år 2025 ser ut til å bli en minimums levetid på 90 timer. Så om du bruker din AVA 90 timer i året, er de 5.000 timene oppbrukt om 55 år

2. Hovedbryteren på AVA Evolution er testet og godkjent av TÜV SÜD til å tåle minst 10.000 av/på. Hvis den ikke holder i 20 år, eller du faktisk slår den på mer enn 10.000 ganger, har du vel fortjent en ny?


Hva dekker garantien?

Garantien gjør at du får dekket deler og arbeid, dersom for eksempel motor, kraftoverføring eller elektrokomponenter går i stykker. Tenk på det som at du får dekket reparasjon

av de tingene som ikke er med i servicesettene, der slitedeler som ventiler og tetninger skiftes ut.Hva dekkes ikke av garantien?

Pumpens slitedeler inngår i servicesett, og dekkes ikke. I tillegg ansees tilbehør generelt, eksempelvis slange, pistol og dyser som tilbehør som slites og brukes opp underveis. Dersom dysen er moden for utskiftning, får du altså ikke den dekket.Hvorfor garanterer dere ikke tilbehøret i 20 år?

Tilbehør er løse komponenter som opplever mye ulik bruk og behandling. Vår erfaring er at det er skader eller frost som stort sett ødelegger slike produkter. Vi har gjort følgende tiltak:

1. Stålarmert slange som tåler mye bruk.

2. Pistolgrep er testet for 50.000 trykk, og er laget så solid at vi tror det vil holde lenge med normal bruk.

3. Lanser og dyser slites på flere steder. AVA First Aid kit dekker det meste, mens dyser anbefales å byttes med jevne mellomrom.


Dekker dere frostskader?

Alle pumper kan ta skade av frost. Dersom din høytrykkspyler blir frostskadet kan du enkelt bytte pumpen selv, i mange tilfeller med en delepris på under 300 kroner. Pistolgrepet er et av de tilbehørsproduktene som er mest utsatt for frost. Derfor har vi lagt til rette for enkelt bytte av røret inni, som kun koster 30 kroner. Ingen frostskader dekkes av Garanti.


Hva menes med at dere selger deler uten fortjeneste?

EU forteller at det ikke er lønnsomt å reparere en høytrykkspyler til privatbruk. Vi ønsker å endre dette ved å selge reservedeler uten fortjeneste. Vår salgspris skal dekke produksjonskostnad, transport og lagring, samt moms og andre eventuelle avgifter. Vi skal ikke tjene penger på deler, men vi skal heller ikke tape.


Faller forbrukergarantien bort om dere går konkurs?

For oss er det helt utenkelig at den som har de beste løsninger og lengste garantier skal kunne gå konkurs. Men spørsmålet er helt greit, så her er svaret:

Du mister garantifordeler utover forbrukerkjøpsloven. Du kan fortsatt få tak i mange reservedeler, da spesielt pumpe og motordelene vi bruker som også benyttes på andre produkter i markedet. Akkurat som på en bil, er ikke alle komponenter laget fra bunn til et spesifikt bilmerke. Du får trolig ikke kjøpt delene så billig lenger. Du har fortsatt en høytrykksspyler som varer i mange, mange år...


Har alle maskinene 20 års forbrukergaranti?

De største og mest solide maskinene har 20 års garanti. Vi har bygget maskinene med kvalitet og levetid i tankene uten å være styrt av prisen. På noen maskiner er prisen mer sensitiv, og disse har foreløpig en noe kortere levetid på komponentene. Vi har delt dette opp slik:

20 år: AVA Master og AVA Evolution

10 år: AVA Go, AVA Smart og AVA V6

Men det er vel noe med liten skrift?

Ja, for så vidt. Men ingen ting som skal skuffe deg. Les komplette betingelser her


Er dette en markedsføringsjippo?

Vi i AVA har alltid hatt høyeste fokus på solide komponenter som skal gi de beste produktene på markedet. Dette skal vi fortsette med. Vi er svært trygge på at vi skal fortsette å utvikle kvalitet, og gjennom den nye forbrukergarantien kan du være sikker på å gjøre et særlig godt valg.


Mener dere dette er et miljøtiltak?

Vi vil være forsiktig med å kalle oss miljøvennlige. Likevel er det svært viktig for oss å levere produkter som kan påvirke miljøet i en bærekraftig og positiv retning. Da er utvidet levetid ett av tiltakene. Andre ting kan være at pumpen lages i resirkulerbar aluminium, og at våre effektive spylere gir mye vaskeeffekt i forhold til energibruk.
Gjennom en 20 år garantiordning kan du som forbruker ta et etisk, bevisst og informert valg.


Om garanti/reklamasjon i Norge:


Hva er vanlig å tilby av garantier?

Vi er svært stolte av å tilby opptil 20 års forbrukergaranti. For privatmarkedet i Norge gir loven rett på 2 års garanti og 5 års reklamasjonstid.

Hva er forskjellen på garanti og reklamasjon?

Det kan være vanskelig å forstå forskjellen mellom reklamasjon og garanti. Reklamasjon er lovfestede rettigheter du har overfor Produsent/salgssted ved feil eller mangler. Dette vil typisk være produksjonsfeil som først fremkommer etter noe tids bruk.

Garanti skal gi deg bedre rettigheter enn de du har etter de lovfestede reklamasjonsreglene. Dette kan for eksempel være at du får dekket bytte av komponenter utover reklamasjonstiden på 5 år.Deg som kunde:


Hvis jeg skal ta en service hvert 5 år, hvor får jeg kjøpt deler?

AVA selger servicesett gjennom egen nettside, og vil tilpasse behov i ulike land. Her vil du også finne reservedeler som selges uten fortjeneste, i tilfelle du ødelegger noe.


Kan AVA utføre service for meg?

Ja, AVA kan utføre service selv eller igjennom ekstern service partner dersom du ønsker det. Kontakt kundeservice for avtale.


Hvor raskt må jeg registrere kjøpet for å få rett til utvidet forbrukergaranti?

Fra kjøpsdato har du 6 måneder på å registrere kjøpet. Registreringen skjer på nettsiden vår: avaofnorway.com/garanti


Får jeg automatisk 20 års garanti?

Du får 10 eller 20 års forbrukergaranti ved å registrer produktkjøpet innen 6 måneder avaofnorway.com

For å opprettholde garantirettigheter må du, -på samme måte som med bilen, -følge vedlikeholdsanbefalinger.

For Ava er kravet en pumpeservice minimum hvert 5 år. Registrer utført service på vår nettside, og ta vare på dokumentasjonen igjennom hele Garantiperioden. Dette kan også øke verdien ved et videresalg av brukt maskin. Maksimal garantitid er 10 år på Go, V6 og Smart, og hele 20 år på Master og Evolution.

Hvorfor må jeg ta service på Høytrykkspyleren?

Frekvensen på vedlikeholdsintervallene er satt til minimum hvert 5. År, basert på rent vann.

Det er pumpens tetninger og ventiler som gjør at pumpen yter maksimalt, og disse delene slites og reduseres over tid. I tillegg vet vi at kalk og humus fra vannet sammen med annet smuss kan forhindre ventiler i å fungere som de skal.

Ved smuss eller små partikler i vannet, kan man oppleve at servicebehovet er fremskyndet, typisk ved ulyder eller redusert trykk. Vannfilteret er en viktig bidragsyter for å holde smuss unna, men selv ved regelmessig rengjøring av dette, vil noen partikler kunne slippe igjennom.

Les mer på avaofnorway.com/garanti


Hva er mitt ansvar?

Registrer produktkjøpet innen 6 måneder på avaofnorway.com/garanti

Deretter må du utføre, eller få utført service ved behov, minimum hvert 5 år. Ditt ansvar er altså å registrere kjøp og service, samt å ta vare på produktet.Hva om jeg allerede har kjøpt en maskin?

De første maskinene er ikke bygget for vårt konsept med 20 års forbrukergaranti. Garantiordningen ble etablert 15. mars 2021, og gjelder tilbakevirkende fra og med 01.01.2021. Du har selvsagt de samme gode mulighetene til å ta vare på din maskin. Vi forventer at også eldre maskiner kan vare virkelig lenge.


Hvis noe er galt:Hvor kan jeg levere inn maskinen?

De første 2 år kan du avtale innlevering med AVA, eller levere maskinen der du kjøpte den. Etter 2 år skal all dialog knyttet til garanti tas direkte med AVA. Vi oppfordrer deg til å gjennomgå vårt feilsøkingsskjema, før du leverer maskinen til en forhandler. Det kan spare deg for tid og bryderi.

Hvor får jeg hjelp i dag?

AVA har alltid ett fungerende verksted i hvert land, med delelager og høy kompetanse.

Vi jobber ikke for å etablere tradisjonelle nettverk av etablerte verksteder, men nesten det motsatte. Vi ønsker at hvem som helst skal kunne reparere en AVA, både den som er litt interessert og vil reparere sin egen, men også den som synes det er kjekt å være «nabolagets fikser» og som kanskje kan ta en kikk på brødristeren eller Iphonen også.

Du kan henvende deg til AVA kundeservice for mer informasjon omkring de muligheter som foreligger i dag.

Hvordan finner jeg ut om feilen dekkes av forbrukergaranti eller ikke?

Vår nettside består av en god feilsøkingsguide som hjelper deg å finne svaret.


Hvor henvender jeg meg når det skjer noe?

Kundeservice kan kontaktes på telefon 55 38 00 35 eller epost post@avaofnorway.com

Hvordan vet jeg hva slags deler jeg trenger?

Du finner hjelp og informasjon på avaofnorway.com/support

Hvor lang tar det å få delene levert?

Vi sender omgående, og normalt er delene fremme i løpet av noen dager. I høysesong kan det gå noe ekstra tid.